Härliga sommarkvällar

När värmen äntligen är här finns det ingenting som går upp mot att sitta på en uteservering i solskenet och njuta av god mat och dryck. I Värnamo finns några riktigt guldkorn!

Rusken Runt-dagarna

Rusken Runt-dagarna

Under dessa dagar erbjuder området runt sjön Rusken en mängd aktiviteter, bl.a. loppisar, utställningar, marknad, tipspromenad och ponnyridning. Passa på att köpa lokalproducerade produkter så som ost, honung, choklad, marzipan, sylt, marmelad, gelé, chutney och mycket mer.

Älgsafari

Älgsafari

Häng med på en spännande älgsafari med guide vid sjön Rusken. Tillsammans går ni till fots för att närma er skogen konung. Du lär dig även att tyda älgspår och läten som du kan locka på älgen med.

Det rika Nova Vallis i Nydala klosterträdgård

Möt berättaren från det rika Nova Vallis, broder Ingar, i klostrets örtagård – ett litet paradis på jorden. Kanske också en fristad för Ingar, som i unga år våndats mycket över klostret soch abbotens girighet. Så till den grad att han en gång rymde till en ung änka… Se årets föreställningar 14 och 15 augusti.

Tomas Ledin, Måns Zelmerlöw och Freda´

Hos oss kan du köpa biljetter till konserten i Jönköping med Tomas Ledin, Måns Zelmerlöw och Freda´ den 6 augusti. På lördagen fortsätter Jönköpingsfesten, och då kommer RIX FM Festival med artister som Darin, Molly Sandén, Isa och Linus Svenning med flera att uppträda på Hovrättstorget. Till denna konsert behövs ingen biljett.  

 

Finn lugnet i Småland

För den naturintresserade finns mycket att upptäcka. Trakten kring Värnamo bjuder på förstklassiga fiskevatten, vackra kanotleder och sköna cykelturer. För att inte tala om alla fina vandringsstråk i skog och mark. Missa inte Store Mosse nationalpark - södra Sveriges största mosse med ett rikt och spännande fågelliv.