Vandalorum, foto Marirosa Toscani Ballo, © Studio Ballo, Milano, 2011

Utställningen Byggstenar

Höstens huvudutställning på konst- och designmuseet Vandalorum presenterar tre banbrytande nordiska möbelformgivare från olika generationer: svenske Bruno Mathsson, danska Ditte Hammerstrøm och isländske Sigurður Gústafsson.

Härliga sommarkvällar

När värmen äntligen är här finns det ingenting som går upp mot att sitta på en uteservering i solskenet och njuta av god mat och dryck. I Värnamo finns några riktigt guldkorn!

Älgsafari

Älgsafari

Häng med på en spännande älgsafari med guide vid sjön Rusken. Tillsammans går ni till fots för att närma er skogen konung. Du lär dig även att tyda älgspår och läten som du kan locka på älgen med.

Skördefest i Apladalen

Den 26 september är det dags för den årliga skördefesten i Apladalen. Här kommer du hitta massor av spännande delikatesser i olika former. Givetvis även många produkter som är ekologiska och närodlade.

Finn lugnet i Småland

För den naturintresserade finns mycket att upptäcka. Trakten kring Värnamo bjuder på förstklassiga fiskevatten, vackra kanotleder och sköna cykelturer. För att inte tala om alla fina vandringsstråk i skog och mark. Missa inte Store Mosse nationalpark - södra Sveriges största mosse med ett rikt och spännande fågelliv.