Vandalorum, foto Marirosa Toscani Ballo, © Studio Ballo, Milano, 2011

Utställningen Byggstenar

Höstens huvudutställning på konst- och designmuseet Vandalorum presenterar tre banbrytande nordiska möbelformgivare från olika generationer: svenske Bruno Mathsson, danska Ditte Hammerstrøm och isländske Sigurður Gústafsson.

Teaterhöst

Gislaved-Värnamo Teaterförening bjuder på ett fullspäckat schema i höst med olika teatrar och föreställningar. Här kan du läsa om höstens alla föreställningar!

Älgsafari

Älgsafari

Häng med på en spännande älgsafari med guide vid sjön Rusken. Tillsammans går ni till fots för att närma er skogen konung. Du lär dig även att tyda älgspår och läten som du kan locka på älgen med.

Smålands Kulturfest 29/10-1/11

Den 29/10-1/11 fylls återigen unika landsbygdsmiljöer med storstadens utbud. Välkomna att uppleva internationella stjärnor, medeltida småländsk historia och olika konstformer i spännande kombinationer. En fest för alla sinnen!

Finn lugnet i Småland

För den naturintresserade finns mycket att upptäcka. Trakten kring Värnamo bjuder på förstklassiga fiskevatten, vackra kanotleder och sköna cykelturer. För att inte tala om alla fina vandringsstråk i skog och mark. Missa inte Store Mosse nationalpark - södra Sveriges största mosse med ett rikt och spännande fågelliv.