10 anledningar till att besöka Värnamo 2017

Värnamo växer så det knakar och 2017 är fullproppat med roliga evenemang och invigningar. Här har vi listat 10 anledningar till varför DU ska besöka Värnamo i år!

1. Vandalorum inviger sin fjärde lada

Den 21 januari inviger Vandalorum sin fjärde lada med en utställning av en av Sveriges mest tongivande formgivare och inredningsarkiteter - Jonas Bohlin. Premiärutställningen i Formladan blir en solopresentation med titeln "9 episoder" som innehåller ett flertal nya verk. Den åtföljs av en katalog med en nyskriven text av dramatikern och poeten Lars Norén.  

 

 

2. Smålands litteraturfestival

Den 4-5 februari är det åter igen dags för Smålands litteraturfestival. Och på söndaden den 5 februari kommer festivalen att hållas i inget mindre än Kulturhuset Cupolen i Värnamo. Förbered dig för dagar med författaruppträdande, barnteater, speakers corners, författarsamtal och mycket annat!  

 

3. Pumpande adrenalin och kletig gegga

Var med och spring ett riktigt geggigt lopp. Den 8 april hålls NT geggan, ett 9 kilometer långt lopp för alla som vill bli trötta, skitiga och vara med om ett annorlunda lopp till fots. Springer gör du genom buskar, gegga, vatten och ett antal hinder. Vågar du anta utmaningen? 

4. Fiska regnbågslax mitt i city

Lördagen den 6 maj arrangeras för andra året i rad "Stora fiskedagen" mitt i Värnamo city. Testa på att fiska regnbågslax mitt i city och njut av en härlig dag fylld med roliga aktiviteter. 

5. Skateparken invigs 

1200 kvadratmeter. Ja, du hörde rätt. Så stor är Värnamos nya skatepark, och på lördagen 20 maj invigs den på riktigt. Passa dessutom på att kolla på den stora karnevalen som äger rum i city samma helg. Något du inte vill missa!  

6. SM i mountainbike

För andra året i rad arrangerar Värnamo SM i mountainbike. Mellan 20-23 juli kommer SM att köras i Borgen i Värnamo. Flera dagar fyllda av spännande och adrenalinfyllda tävlingar. Sitter du inte själv på sadeln går det lika bra att komma och heja på de modiga cyklisterna!

7. Vidösternsimmet

Sveriges längsta simlopp i öppet vatten. Kom och tävla eller heja på de tappra simmarna. Det finns tre distanser att välja mellan, 21 km, 6 km eller 0,5 km. Skriv upp den 12 augusti i kalendern redan nu!

8. Värnamodagarna

Se till att ladda ordentligt inför vecka 34! Då drar Värnamodagarna igång igen och firar hela 10 år. En veckas folkfest fylld med musik, dans och glädje! 

9. Rusken runt-dagarna

Passa på att åka runt den natursköna sjön Rusken och njut samtidigt av god mat, kultur, hantverk, fiske och mycket annat! Rusken runt-dagarna hålls i slutet av augusti. Konceptet är att du med bil, cykel eller kanske till fots kan besöka olika hantverksbodar, loppisar, matställen med mera i Ruskenområdet. Ett perfekt sätt att avsluta sommaren på! 

 

 

10. En helt ny mötesplats invigs

Förbered dig för en invigning av vår nya mötesplats - Gummifabriken! En plats fylld av inspiration, kreativitet, kunskap och upplevelser sju dagar i veckan. Pricka in den pampiga invigningen i din kalender redan nu. Invigningen kommer att pågå mellan 15-24 september.