Ut & njut i Apladalen

Apladalen är en stor natur- och hembygdspark mitt i hjärtat av Värnamo. Här har generationer Värnamobor njutit av sin fikakorg, vilat, solat, flirtat och lekt.

9 tips på hur du njuter av Apladalen på bästa sätt:
 

1. Ta en fikapaus

Kaffestugan i Apladalen håller våffeljärnet varmt, sylten söt och kaffet starkt och gott. Mysigt både inne och ute. Öppet under sommaren.
 

2. Vandra i historien

Skomakeri, gelbgjuteri, tråddrageri och krukmakeri. Även om verksamheterna inte är igång så är det spännande att kika in i husen från 1700- och 1800-talen.
Öppet under sommaren.
 

3. Besök hembygdsmuseet

Titta in i prästgården och se ett fantastiskt museum med gamla möbler, bruksföremål och unika bonadsmålningar. Kryddträdgård med biodling i trädgården. Öppet under sommaren.
 

4. Lek i Värnamos största lekplats

Lämna paddan hemma och lek på lekplatsen. Här finns gott om picknickbord under ekarnas kronor, grillplats och skydd vid regn.
 

5. Shoppa hantverk

Lokalproducerat hantverk av olika slag ställs ut och säljs i Marknadsstugan alla dagar under sommaren.
 

6. Upplev scenområdet

Fira midsommar och nationaldagen med musik och dans, allt enligt tradition. Här bjuds det också på konserter, luciatåg under julmarknaden och annat kul. 
 

7. Ha picknick i det gröna

Apladalen kryllar av mysiga picknickplatser, bord med bänkar och skönt gräs för picknickfilten. Har du ingen fikakorg så räddar Kaffestugan dig.
 

8. Fira 100 år med Värnamo hembygdsförening

100 år har gått sedan Värnamo hembygdsförening bildades. Detta firas under sommaren med en utställning som invigs den 21 maj 2020 i Trossboden i Apladalen.
 

9. Klappa djuren

I Apladalen finns ett helt gäng med djur under sommartid som gillar uppmärksamhet.