Cykla MTB i Borgen

Friluftsområdet Borgen har två år i rad varit nationalarena för svensk mountainbike. Både år 2016 och 2017 arrangerades Svenska Mästerskapen i MTB XCO/XCE i området. Arenan erbjuder flera utmarkerade MTB-leder i varierande terräng.

Borgen har öppet årets alla dagar, med fri tillgång till en så kallad pumptrack, markerade MTB-leder, sprintbana med hopp och naturliga hinder, samt en 250 meter lång barnbana. Bara att ta på hjälm och trampa i rätt åkriktning så blir det hur bra som helst.

Leder:

XCE-banan är något för den snabba - det är först in som gäller. Bara att kötta för allt du är värd helt enkelt. Sprintbanan är markerad med gröna skyltar och är 1 km lång.

SM-banan är något för den envisa. De 5,1 km ger dig en klättring på ca 210 meter, är väldigt teknisk och innehåller många drops och hinder. På området finns även en mindre pumptrack. SM-banan är markerad med svarta skyltar.

 

 

Det blå motionsspåret tar dig genom skog och mark på stigar och grusvägar och är perfekt för träningsrundan! Rundan är 15 km lång och markerad med blå skyltar. En del av skyltarna saknas, men det är enkelt att hitta fram ändå. Barn kan med fördel cykla på den 250 meter långa barnbanan som ligger vid Borgenstugan, längst upp i backen. Här finns även en del hinder att öva på. Friluftsfrämjandet håller kurser för barn, 6-12 år, där man lär sig cykla MTB. Läs mer här

Grillplatser och vatten:

Grillplatser finns i närheten av parkeringen/stugan. En grillplats ligger längs med sprintbanan, ovanför stugan. Här har du även tak över huvudet. En grillplats hittar du intill barnrundan och en finns ned mot Alandsrydsbacken. Alla grillplatser har galler. Vattenkran finns vid stugan i Borgen, till höger om entrén.

 

Dusch och bastu:

På området finns Borgenstugan där du kan duscha och basta. Stugan är öppen för alla under följande tider:

Måndag-torsdag: dusch kl. 10.00-20.30, bastu kl. 17.30-20.30
Fredag: dusch kl. 10.00-19.00, 15.00-19.00
Lördag-söndag: 10.00-17.00, bastu kl. 10.00-17.00