Boka visning av möbeldesign på Bruno Mathsson eller Källemo

Året runt kan man boka guidade visningar på Bruno Mathsson Center och Källemo. Visningen tar en timme och man kan vara max 25 pers/guide. På Bruno Mathsson kan två grupper (totalt 50 pers) komma samtidigt om man bokar två guider. På Källemo kan max en grupp på 25 pers komma. Boka Bruno Mathsson via mail. Boka Källemo via mail

Besök Bruno Mathsson Center på Tånnögatan 17

Bruno Mathsson anses vara en av de främsta begåvningarna vad gäller svensk möbelformgivning på 1900-talet. Han lärde folket att sitta rätt och bekvämt, gärna i ligg- och vilstolar av limmat böjträ. Bruno Mathssons föräldrahem och första glashus finns i Värnamo och här finns en utställning med Mathssons möbler samt hans kontor, ateljé och experimenthus.

Besök Källemo på Växjövägen 30

Källemo är ett av Skandinaviens främsta möbeldesignföretag. Här satsar man på att "möbeln ska tåla ögats slitage". Den numera framlidne Sven Lundh, grundaren av Källemo, har genom sin mångåriga och kompromisslösa insats, utveclat nya tankar och kvalitetsbegrepp inom skandinavisk möbelformgivning. Besök Källemos showroom på Växjövägen 30 i Värnamo!

Visste du att...

…på 50-talet besökte Värnamoborna Scandic hotell för att roa sig med att åka hiss? Hotellet hade då stans första och enda hiss, originalhissen finns kvar.

… potatisskalaren Jonas, som kommer ifrån Värnamo, har funnits på marknaden i 60 år och producerats i 100 miljoner exemplar?

… Värnamoföretaget Babybjörn tagit fram barnvänliga produkter i över 55 år?

… Bruno Mathsson var frisksportare och tyckte om att sova utomhus? På Bruno Mathsson Center kan du se en modell av hans säng i trädgården.

Blond Belysning, Kateha, SnickarPer, NorDan, m.fl.

I Värnamo finns fler företag som arbetar med formgivning. Blond Belysning är specialister på lampor och belysning och Kateha producerar fantasifulla mattor. NorDan och SnickarPer har dörrar för alla stilar.