Riksettanrallyt 2018 - 10 maj

Effekt, färgprakt, kromglans och tuffa brudar i lyxförpackning. Upplev 50-talet på nytt på ett evenemang som är allt annat än lagom. Här handlar det om vem som har den snyggaste veteranbilen eller det bästa tidstypiska ekipaget. För 17:e gången arrangeras rallyt och den här gången sker det stora slutmålet i Värnamo.

R1-rallyt går längs med den gamla huvudleden R1 och startar både i Örkelljunga och Jönköping. Utmed vägen finns ett antal samlingsplatser där man som deltagare också kan starta sitt rally. Det stora slutmålet sker på Bredasten, strax utanför Värnamo. Här möts bilar, människor och aktiviteter i en härlig folkfest.  Förutom ett 1000-tal veteranfordon av alla dess slag kommer det att finnas ett brett utbud av mat, underhållning, aktiviteter och tävlingar. 

 

Allt var förstås inte bättre förr – men att i alldeles lagom hastighet färdas längs med Riksettan är ett njutbart sätt att resa. Längs denna väg, som är allt annat än rak och vars sträckning nämns i skrift för drygt 500 år sedan, vill man inte ha bråttom. Här kan du uppleva det riktiga Sverige och inte bara asfalt, barrskog och snabbmatsrestauranger. Här höjer man inte nämnvärt på ögonbrynen om man möter en Volvo Amazon, Ford Consul eller en DKW. Man förväntar sig snarare att återigen få höra CeGe Hammarlund i Sveriges bilradio eller att få se en reklamskylt med bensin för 61 öre litern. Att långsamt närma sig Värnamo söderifrån på Riksettan, längs Vidösterns strand känns precis som att färdas på Route 66.

 

Foto Dan Hanssen

Välkomna tillbaka till 50-talet den 10 maj i Värnamo!
Kom som deltagare eller åskådare, och gör det gärna i klädsel från 30-60-tal.

R1-rallyt är ett samarbete mellan sex kommuner och lika många veteranbilsklubbar.
Arrangör 2018 är Värnamo Näringsliv AB.

Kontakt:
Karin Fritz, Värnamo Näringsliv AB
Tel. 0703-91 94 64
Mail: karin@visitvarnamo.se

Riksettanrallyt - Program

Programmet är spikat! Vad sägs om en buggkurs med Jesper Lindholm, svängig 50-talsmusik med Chris Wagners och uppvisning av Lindy hop? Det och mycket annat smarrigt händer under dagen! Glöm inte att ta på er era bästa tidsenliga kläder och kom till Bredasten den 10 maj!

Riksettanrallyt - Här kan ni äta

Den här gången får ni ett smakprov av vad som kommer att finnas att äta på området!

Riksettanrallyt - Färdplan

Från norr och söder möts fordonen i en slingrande kortege på resa mot Värnamo. Hitta det delmål som passar dig bäst!