Snöskovandring på Store Mosse, foto Smålandsbilder.se

Vandring på Store Mosse

Välj bland 40 km vandringsleder och utforska ett unikt landskap. Under sommaren är snöskovandring med bad i mossgöl en populär aktivitet.

Isaberg Mountain Resort

Höghöjdsbanan Isaberg Tree Top Adventure är en rolig fritidsaktivitet för hela familjen… eller en adrenalinfylld utmaning för dig som verkligen testar dina gränser!

Bruno Mathsson och Källemo, två av Värnamos designföretag

Möbeldesign

Värnamo har en lång tradition inom möbelformgivning. Boka en guidning visning på Bruno Mathsson Center eller Källemo.

Nydala klosterkyrka

Se & Göra

Kultur- och industrimiljöer har vi gott om! Nydala klosterkyrka, Åminne bruk, Ohsabanans museijärnväg och Rydaholms bil-, musik- och leksaksmuseum är alla värda ett besök.

Shopping - liten stad med stort utbud!

I Värnamo är avstånden minimala och parkering så gott som gratis, åtminstone på lördagar. Granit, blomster och vatten samsas med roliga affärer, caféer och restauranger. Här finns ett 10-tal uttagsautomater och uppåt 100 butiker, varav många med ett unikt utbud.

Bada i våra fina sjöar

I området runt Värnamo finns en mängd fina badsjöar. Vi rekommenderar Osuddens badplats i norra delen av sjön Vidöstern. Här är vattnet långgrunt och sandstranden lämpar sig perfekt för en picknick. Badet Näsudden är också ett härligt bad. Det ligger i sjön Hindsen och har både gräsytor, brygga, gungor, mm. För mer info, se kommunens karta med badplatser.