Sommardag i Värnamo

Bli inte hemmablind utan upplev istället sommarvind! Spendera dagen i Värnamo med familjen, både för dig som vill ha en hemester eller för dig som är på semester. Missa inte de nya pärlorna i stan – och det bästa är att du kan ta dig överallt till fots! Glöm inte att dela dina bilder som du tar på utflykten med oss! Tagga oss @visitvarnamo på både Facebook och Instagram.

Starten på dagen

Börja dagen med en frukost i Apladalen och lek för barnen. Klappa såväl får som kaniner och njut av det vackra djur- och naturlivet. Ta antingen med dig din egen picknick eller ta sovmorgon och besök Apladalens kaffestuga som öppnar kl. 10.00, alla dagar. 

För den historieintresserad firas 300-årsjubileet av Per och Kersti med en sommarutställning i trossboden som är öppen mellan 12.30 och 16.30. Kika även in i Marknadsstugan (12.00–17.00) där det finns allt från trädetaljer till textilier, fynda eller bara uppskatta de fina hantverken.

Lunch ute i solen

Vid lunchdags föreslår vi ett besök till den nystartade pärlan D8 (Date) Bistro & Café mitt i stan! Deras specialitet är napolitanska pizzor, men det finns även ett stort utbud av fräscha sallader. De har lunchöppet från 11.30–14.00 och läsk samt Lavazza kaffe ingår! Soliga sommardagar rekommenderas särskilt att sätta sig på D8’s uteservering.

Fyll eftermiddagen med äventyr och glass

Eftermiddagen spenderas helst på den nyligen renoverade minigolfbanan på Värnamo camping, där finns nio banor med hela 18 stycken spelkombinationer. Om du går på grundskola i Värnamo så ta med Sommarpasset och få två gratis spel! På Värnamo camping finns garanterat något för hela familjen! Avsluta golfrundan med att hyra kanot på och paddla genom stan på Lagan eller ta ett dopp i Prostsjön.

 

Som avslutning på dagsturen passar knappast något bättre än det nyöppnade Ice King! Ta med familjen på en riktig glassfest där du hittar såväl ice cream rolls som fluffiga våfflor, det är öppet mellan 11.00 och 19.00.