En känsla av vildmarken

Store Mosse är en av landets största, i princip orörda, myrmarker söder om Lappland. Över 50 km vandring på stigar och spänger.

Vandra med snöskor

Snöskovandring är en populär aktivitet för att ta sig ut på den blöta mossen under sommarhalvåret. Boka din tur på naturum.

Skåda pippi på mosse

Store Mosse är förstklassig terräng för fågelskådning. Från örngömslet finns chans att se kungs- och havsörn under vinterhalvåret.

Lär mer på naturum

Naturum är mossens pedagogiska nav för stora och små med utställning, pussel, spel, skelettdelar, livekameror hos fåglarna och en brasa att värma sig runt.

Från fågeltornet blir världen mindre

Stora fågeltornet har hiss upp till första våningen, där en glasinklädd panoramavåning med en liten utställning finns. Du kan fortsätta ett par våningar till och då kommer du riktigt högt upp och har utsikt över Kävsjön. För att komma till fågeltornet, parkera vid naturum och följ skyltarna. 

Ät, grilla och fika

Det finns tre eldstäder i Store Mosse nationalpark. Vid Lövö, Svänö och utanför naturum. Här finns färdigkluven ved som man får använda. Ta med något att tända med! Om naturum har öppet är du välkommen att ta med din mat in och värma dig.